Aleksandar Popović predsednički kandidat? 1Foto:FoNet Božidar Petrović

Aleksandar Popović, potpredsednik Demokratske stranke Srbije, najverovatnije će biti kandidat ove stranke za predsednika Srbije.

Članovi Glavnog odbora DSS o tome bi trebalo da se izjasne na sednici Glavnog odbora koja je zakazana za subotu, a kako Danas saznaje Popović, uživa nepodeljenu podršku svojih stranačkih kolega.

Budući predsednički kandidat DSS bio je ministar nauke i zaštite životne sredine od 2004. do 2007. i ministar rudarstva i energetike od 2007. do 2008. Tokom izborne kampanje za gradonačelnika 2012, u trku je ušao s kampanjom „Različak“. U mladosti je bio višestruki jugoslovenski atletski reprezentativac. Podsećamo, svoju kampanju za gradonačelnika Beograda počeo je na stadionu Crvene zvezde.

Demokratska stranka Srbije ozbiljno se priprema za predstojeće izbore, a tokom ove nedelje i potpredsednik DSS Miloš Jovanović preuzeće funkciju v.d predsednika stranke od Dragana Maršićanina. Osim toga u ovoj stranci uveliko pregovaraju i sa Državotvornim pokretom Slobodana Samardžića o njegovom povratku u okrilje DSS.

Nakon neuspeha DSS na parlamentarnim izborima pre tačno dve godine formiran je Državotvorni pokret od odbeglih članova DSS, a osim Samardžića u rukovodstvo tog pokreta ušli su bivši poslanici DSS, Bojana Aleksić, Milica Vojić Marković, Donka Banović i Petar Petković, nekadašnji portparol DSS, a okosnica okupljanja bila je politička i vojna neutralnost Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari