Aleksić: BIA da odgovori kako je nabavljen brod "Srbija" 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

„BIA je u svom jučerašnjem demantiju prećutala da navede da li je brod ’Srbija’, registarske oznake BG-346-I u vlasništvu Agencije i ko ga je kupio. Ako je BIA sama nabavila brod, onda za to mora da postoji pozicija u budžetu. Ponovo pitam kako je brod nabavljen i ko je obezbedio sredstva za nabavku broda“, rekao je Aleksić, a prenosi pres služba Narodne stranke.

On je naveo da ga je BIA, umesto odgovora na ta pitanja, u naprednjačkom maniru optužila da laže.

Potpredsednik Narodne stranke je istakao da BIA još nije odgovorila da li je Koluvija jedan od donatora Agencije, da li je učestvovao u opremanju njena dva centra i ko su članovi kluba donatora BIA.

„Skandalozno je da bezbednosna agencija ima bilo kakve donatore i zato ne bi trebalo da čudi ako se nadomak Beograda godinama proizvodi marihuana na 12 hektara, a da BIA nema saznanja o kriminalu tolikih razmera. Možda BIA nije stigla da obrati pažnju na najveću plantažu marihuane u Evropi jer je bila zauzeta praćenjem i prisluškivanjem opozicionih političara“, rekao je Aleksić.

On je upitao da li je Koluvija velikim donacijama platio okretanje glave BIA od masivne proizvodnje marihuane na svega nekoliko desetina kilometara od sedišta Agencije.