Aleksić: Bojkot izbora ako vlast ne obezbedi fer uslove do kraja septembra 1Foto: N1

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da će opozicija bojkotovati izbore ako vlast do kraja septembra ne obezbedi uslove za fer i demokratske izbore, jer pod postojećim uslovima nema smisla učestvovati na izborima.

„U ovakvom političkom ambijentu i sa ovolikom korupcijom i kontrolom medija ne bi trebalo izaći na izbore. Ako opozicija bude pametna i ako vlast ne ispuni naše zahteve, svi bi trebalo da bojkotujemo izbore. U tom slučaju sprovešćemo aktivnu kampanju bojkota, a to znači mali odziv na izbore, posle kojih vlast neće imati legitimitet“, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je istakao da će se opozicija, ako ne budu obezbeđeni uslovi za fer izbore, demokratskim sredstvima boriti van institucija dok se to ne dogodi.

„Energija protesta nije potrošena, jer u Srbiji stanje nije poboljšano, i oni će se intenzivirati od septembra. Bojkot institucija će trajati dok se ne steknu uslovi za normalan politički život u Srbiji. Efekat bojkota je, između ostalog, i izveštaj Evropske komisije u kojem je navedeno sve što mi govorimo mesecima. Vlast će morati da primeni politički ambijent“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je naprednjački režim ukinuo demokratiju u Srbiji i da preko tabloida sprovodi hajku protiv Narodne stranke i opozicije, dok građani ostaju uskraćeni za informacije o stvarnom stanju u državi, poput gubitka Elektroprivrede Srbije od 11 miliona evra i vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa kriminalnim klanovima.

„Režimski tabloidi ’razvlače’ predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića na osnovu nekog prisluškivanog razgovora iz 2005. godine iz kojeg su delovi izvučeni iz konteksta, a Jeremića predstavljaju kao državnog neprijatelja“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo i da je u jednom tabloidu objavljena laž da poseduje automobil vredan između 40.000 evra i 113.000 evra.

„Vozim automobil star osam godina, koji uopšte nije model naveden u tabloidu. Spreman sam danas da im prodam moj auto po upola nižoj ceni od one koju su naveli. Ranije su objavili i fotografiju moje supruge sa dvoje dece u automobilu starom 18 godina. Na šta to liči, da li će neko napadne nju ili mene, jer bi mogao da pomisli da sam ja kriv zato što ne može da sastavi kraj sa krajem“, upitao je Aleksić.

Aleksić je naveo da „državom upravljaju kriminalci“ i da je neverovatno da tužilaštvo nije reagovalo na navode bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića, koji je Lončara doveo u vezu sa „zemunskim klanom“, kao i sa klanom Darka Šarića.

„Vlast baca novac građana na besmislene projekte, poput gondola i fontana u Beogradu, a ostalo je samo da zamenik gradonačelnika Goran Vesić predloži da se uvede redovna linija putovanja podmornicom od Beograda do Novog Sada“, rekao je Aleksić.

Aleksić je ponovio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izbegavaju da odgovore građanima zašto je cena izgradnje Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate-Preljina, od 2013. godine povećana za 300 miliona evra, sa 500 miliona na 800 miliona.

„Za razliku u ceni moglo je da se izgradi 7.000 stanova za socijalno ugrožene građane, stotine obdaništa i da se kupe najsavremeniji aparati za lečenje najtežih bolesti“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari