Aleksić: Da li je policija u civilu čuvala zasade marihuane na poljoprivrednom dobru u Jovanjici 1Miroslav Aleksić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik i poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, sa konferencije za novinare u Skupštini Srbije pozvao je policiju i tužilaštvo da objave sve detalje zaplene marihuane na poljoprivrednom dobru za proizvodnju zdrave hrane“Jovanjica“ kod Stare Pazove.

On je zatražio i da se utvrdi da li su naoružani policajci u civilu čuvali veliku površinu zasada marihuane, ali je i upitao zbog čega je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čest gost tog poljoprivrednog dobra u Jovanjici.

Potpredsednik Narodne stranke podsetio je da je RTV u četvrtak 15. novembra objavila prilog o toj zapleni marihuane, da su objavljene fotografije policijskih automobila, ali da je potom nastao muk, da su izostala saopštenja MUP-a po toj akciji.

“Nije saopšteno ni koliko je osumnjičenih privedeno, da li je određen pritvor nekome, a izostalo je saopštenje da je presečen još jedan lanac proizvodnje i distribucije droge, a nije bilo ni Stefanovića da se pohvali velikom zaplenom. Nije saopšteno ni kolika je površina zasada, ali ni koliko je marihuane zaplenjeno“, rekao je Aleksić i upitao da li je tačno da su naoružani policajci u civilu čuvali to poljoprivredno dobro, a da je druga grupa policajaca koja se protivi takvom kriminalu organizovala hapšenje.

On je upitao i da li postoje dve struje u policiji, ali i da li u policiji postoji organizovana kriminalna grupa umešana u proizvodnju marihuane?

Aleksić je pitao i da li je tačno da su odgovorna lica u ‘Jovanjici’ Predrag Koluvija i Aleksandar Anđić povezani sa službama bezbesnosti.

“Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čest je gost u ‘Jovanjici’, što budi još veću sumnju“, rekao je Aleksić i pozvao sve poštene policajce, koji, kako je istakao, čine ogromnu većinu u policiji, da slede primer uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića i obaveste javnost o kriminalnim aktivnostima njihovih kolega, koji bacaju ljagu na celu policiju.

Nakon ove najnovije afere, kako je rekao Aleksić, ostanak Stefanovića na funkciji ministra unutrašnjih poslova je neodrživ zbog velikog broja afera u koje pokazuju ili njegovu korumpiranost ili nesposobnost i nekompetentnost.

On je zato pozvao Vladu Srbije da hitno smeni Stefanovića, jer, kako je rekao da ministar ima morala on bi ostavku podneo nakon rušenja Savamle, zbog uzmešanosti oca u aferu prodaje naoružanja ili hapšenja uzbunjivača Aleksandra Obradovića .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari