Aleksić: Javni poziv za Moravski koridor je farsa, poništiti ceo proces 1Foto: D. M.

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je da je „farsa o izboru strateškog partnera“ za izgradnju Moravskog koridora danas dostiže vrhunac otvaranjem ponuda. 

„Cela procedura je netransparentna, jer je tender namešten za kompaniju Behtel sa kojom je ministarska Zorana Mihajlović potpisala Memorandum  o razumevanju”, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je podsetio da Zorana Mihajlović nikada nije odgovorila na pitanje zašto je cena izgradnje Moravskog koridora porasla za 300 miliona evra, iako je on to pitanje više puta postavljao i u Skupštini Srbije.

“Režim Aleksandra Vučića će za izgradnju Moravskog koridora građane Srbije zadužiti za 800 miliona evra i to je jasno stajalo u obrazloženju leks specijalisa (posebnog zakona), koji je donet“, naveo je Aleksić.

„Procena vrednosti izgradnje ovog koridiora 2014. godine bila je oko 500 miliona evra, a na pitanje kako je vrednost za tri godine porasla za 300 miliona, Zorana Mihajlović još nije odgovorila građanima. Verujem da će taj odgovor dati nadležnim organima koji će se u budućnosti sigurno baviti ovom temom”, dodao je Aleksi

Aleksić je istakao da se Narodna stranka zalaže za izgradnju Moravskog koridora, ali ne na koruptivan i netransparentan način kojim se favorizuju izvođači.

“Čitav proces bi trebalo poništiti, pre svega zato što je nerealna cena koju je sama Zorana Mihajlović iznela, a i zato što je potpisivanjem memoranduma favorizovala jednu kompaniju i javnim iznošenjem vrednosti direktno dala signal ponuđačima koliku bi cenu trebalo da istaknu pri prijavi na javni poziv”, objasnio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari