Aleksić: Jovanjica okidač za sukob u SNS, pokušavaju da nas uvuku u njihov sukob 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Afera „Jovanjica“ bila je okidač za otvoreni sukob u Srpskoj naprednoj stranci, rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kao i dodao da sada vlast želi da uvuče opoziciju u sukob između dve njene frakcije.

Aleksić je u Danu uživo na N1 naveo da da je usvojena rezolucija u Evropskom parlamentu „pobeda za sve građane Srbije“ i dokaz da je „svima u Evropi jasno šta radi režim Aleksandra Vučića“.

„Neke strukture režima nas iz opozicije žele da posmatraju kao korisne idiote i hoće da nas uvuku u obračune tako što pokušavaju da nam dostave informacije preko kojih napadaju drugu stranu“, istakao je Aleksić, i rekao da je sa tajnog mejla dobio navodnu prepisku Nebojše Stefanovića i Zagorke Dolovac, za koju veruje da je lažna.

„Jeste bilo čudno da apelacija potvrdi za deset dana optužnicu za ‘Jovanjicu 2’, s obzirom na sve pokušaje i pritiske režima, kao i advokate okrivljenih da se to prolongira. Pretpostavljam da je razlog za takvo brzo usvajanje optužnice izveštaj koji se usvojio u Evropskom parlamentu. I ministar Nikola Selaković je potvrdio da je njihova namera bila da izlobiraju, da preko evroparlamentaraca izbace ‘Jovanjicu’ iz tog izveštaja, ali to se nije dogodilo“, izjavio je Aleksić.

On je dodao da je to što je usvojen izveštaj u ovoj formi „jako dobro za Srbiju“, kao i da je „skoro svima u Evropi jasno šta radi režim Aleksandra Vučića“.

„On jedno govori njima, a pravi Vučić je na Pinku, u Informeru, Srpskom telegrafui na Hepiju. I danas oni više nikoga ne mogu da prevare, nikoga ne mogu da slažu, ali je jako važno za građane Srbije da kada se svi udružimo, mi možemo da se izborimo sa njima. Pobeda je što su se ključne afere u Srbiji našle u izveštaju koji su usvojili evroparlamentarci“, naveo je Aleksić.

Opširnije čitajte na portalu N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari