Miroslav Aleksić Foto: Narodna stranka

„Reč je o novcu svih građana Srbije i Zorana Mihajlović je dužna da kaže kako je nastala ova razlika u ceni, za koju se mogu kupiti tri PKB-a. Podsećam da je država PKB prodala arapskoj Al Dahri za 105 miliona evra“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je podsetio da je Zorana Mihajlović, koja je juče ponovo najavila početak gradnje koridora, prekršila prethodno obećanje da će radovi na Moravskom koridoru početi 2018. godine, a da je u međuvremenu sa američkom kompanijom „Behatel“ potpisan memorandum o razumevanju i saradnji u izgradnji 110 kilometara koridora, kojim je cena povećana za 300 miliona evra.

„Memorandum ima nejasnu pravnu prirodnu i izuzetno spornu vrednost. Cenu gradnje Moravskog koridora 2013. godine CIP je procenio na 500 miliona evra, a 2018. godine Zorana Mihajlović potpisuje memorandum u kojem je vrednost radova procenjena na 800 miliona evra. To znači da je nešto u izgradnji iste deonice puta, iste dužine, poskupelo za 300 miliona evra, a niko ne zna šta je tačno skuplje“, istakao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je kao poslanik mesecima insistirao da Zorana Mihajlović odgovori na ovo pitanje, ali da odgovor nikad nije dobio.

Povezani tekstovi