Aleksić: Ne napuštam poslanički klub SDS-NPS 1Foto: NPS

Ne postoji nijedan razlog da, u ovom trenutku, napustim poslanički klub Socijaldemokratska Stranka-Narodni pokret Srbije, niti postoji razlog da se priključim bilo kom drugom klubu, rekao je Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije

On je nedavno podrškom preko 10.000 potpisa građana registrovan kao politička stranka, a povodom pisanja medija da će se priključiti novoosnovanom poslaničkom klubu „Za spas Srbije – Nova Srbija“.

„Od poslaničkih klubova, danas je mnogo važnije da svi stanemo na put potpunom haosu koji proizvodi Aleksandar Vučić. Važno je da se usprotivimo režimu koji režira sukobe kako bi prikrio svoju nesposobnost da, u pregovorima Beograda i Prištine, zaštiti interese Srbije i njenih građana“, rekao je Aleksić i dodao da svaki poslanik, ma u kojoj poslaničkoj grupi bio, danas ima obavezu da zaštiti interese građana i zaustavi Aleksandra Vučića da od Srbije pravi privatnu državu svoje braće, drugova i kumova.

„Odgovornost svakog poslanika, a tu spadaju i oni iz redova vlasti, je da se suprotstavi stvaranju nepotrebnih tenzija i proizvodnji vanrednog stanja. Osim poplava, svs do sada vanredna stanja bila su ona koje je kreirao sam Aleksandar Vučić. To je njegov manir i način vladanja koji potiče iz njegovih radikalskih dana. I dok traju režirane drame, građanima Srbije se otimaju penzije, država ih potkrada preko računa za struju, noću im se ruše kuće, povećavaju se cene osnovnih životnih namirnica i broj od 630.000 apsolutno siromašnih iz dana u dan raste. Na sve ovo, građani, a posebno poslanici koji njihove interese zastupaju, ne smeju da ćute. Proces promena mora što hitnije da otpočne“.

Aleksić početak promena vidi u predsedničkim izborima na kojima će on sa Narodnim pokretom Srbije podržati Vuka Jeremića.

„Svoju podršku, ljudstvo i infrastrukturu Narodnog pokreta Srbije stavili smo u funkciju promena. Podržali smo Vuka Jeremića kao kandidata jer smatramo da on može da pokrene promene, ali i da ima sposobnosti da vodi Srbiju“, zaključio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari