Aleksić: Nemamo šta da razgovaramo sa Majom Gojković osim o ostavci 1Foto: Narodna stranka

Zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratska stranka – Narodna stranka Miroslav Aleksić izjavio je danas, povodom poziva predsednice parlamenta Maje Gojković svim poslaničkim grupama na konsultacije iduće nedelje, da „sa njom nema o čemu da se razgovara“.

„Zahtevi ljudi koji četiri meseca protestuju širom Srbije su jasni, a to je između ostalog i ostavka Maje Gojković. Tri godine smo zahtevali i molili je u ime građana Srbije da uspostavi normalan rad u parlamentu, da poštuje poslovnik, da ne šikanira opozicione poslanike, da ne urušava najviše zakonodavno telo i od njega pravi rijaliti u kome su glavne zvezde Rističević i Martinović“, naveo je Aleksić u izjavi agenciji Beta.

On je dodao da je Maja Gojković uvela praksu da vlast podnosi lažne amandmane na predloge zakona, kako bi potrošila vreme opozicije za raspravu o zakonima, kao i da se zakoni usvajaju bez ozbiljne rasprave.

„Nije prihvatila nijedan od preko 200 zakona koje je predlagala opozicija. Parlament je izgubio i zakonodavnu i kontrolnu ulogu izvršne vlasti zahvaljujući Maji Gojković. Ovakvim ponašanjem, jasno je pokazala da nije dostojna da obavlja funkciju predsednika parlamenta i sa njom možemo da razgovaramo samo o njenoj ostavci“, dodao je on.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je ranije danas predstavnike svih poslaničkih grupa na sastanak u utorak, 16. aprila, na kojem će razgovarati o daljem radu tog predstavničkog tela.

Ona je novinarima u Domu Narodne skupštine kazala da želi da sa predstavnicima svih partija u Skupštini razgovara o tome kako da bolje zastupaju građane i da „poboljšaju procedure rada koje je aktuelni saziv nasledio od bivšeg režima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari