Aleksić: Ni naredni izbori neće biti prihvatljivi uz politički ambijent kakav je danas 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da ni naredni izbori za tu stranku neće biti prihvatljivi ukoliko politički ambijent bude onakav kakav je danas.

Aleksić je za portal Nova.rs izjavio da nije neko ko je pristalica revolucije, ali da je ne isključuje „kao mogućnost ukoliko režim nastavi da se ponaša u diktatorskom maniru“, a kako je ocenio da bi opozicija mogla da učestvuje na izborima moraju se, pre svega, osloboditi mediji i institucije.

„Mi trenutno imamo samo jednu stranku koja gospodar života, dok opozicije neće ni biti, jer oni planiraju da naprave koncentracionu vladu. Mi pričamo danas o ‘Telekomu’, ‘Krušiku’, ‘Jovanjici’, a niko od nadležnih se ne oglašava povodom toga. Da bismo mogli da učestvujemo na izborima, moraju se osloboditi mediji i tu, pre svega, mislim na RTS“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da kao narodni poslanik za četiri godine svog mandata u prethodnom sazivu Narodne skupštine nije imao „nijedan minut gostovanja na državnoj televiziji“, iako je govorio „o nekim stvarima koje su zanimale građane Srbije“.

Na pitanje kako ta stranka planira vanparlamentarnu borbu protiv aktuelnog režima, budući da nema predstavnike u skupštini, Aleksić je rekao da se situacija za opozicione stranke, kakva je sada, ne razlikuje od toga kakva je bila pre izbora.

„U predizbornoj kampanji ova vlast se borila protiv stranaka koje ne učestvuju na izborima, a ne protiv onih koji su izašli na njih. Danas je isto tako. Bivstovanje u institucijama ne znači ništa. Mi do medija nismo mogli da dođemo ni kad smo bili deo parlamenta kao opozicija, a ne možemo ni danas“, rekao je Aleksić i dodao da izuzetak predstavlja nekoliko nezavisnih medija.

On je rekao da mu umesto da o problemima priča u medijima „nije teško da bude ispred RTS-a, ‘Telekoma’, niti u bilo kom mestu u Srbiji kako bih zajedno se sa građanima borio za institucije i državu“ i dodao da je „to obaveza svih političara“.

„Sama činjenica da sedite u fotelji parlamenta ne znači da vi radite bilo šta dobro za Srbiju, osim što primate platu i možete jeftino da popijete kafu u skupštinskom restoranu. Da bi se borili za Srbiju, to morate pokazati delima, a za to je bitnija suština od forme. Učešćem u institucijama kao što je Skupština Srbije znači samo stvaranje privida da u našoj zemlji funkcionišu institucije“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari