Aleksić: Očekujem da će SZS biti dosledan u odluci o bojkotu izbora 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas će ta stranka održati reč i bojkotovati izbore i da očekuje da će i Savez za Srbiju ostati dosledan u odluci o bojkotu jer su izborni uslovi mnogo gori nego pre uvođenja vanrednog stanja, a da će oni koji mesec i po dana pred izbore odluče da na njima učestvuju „učiniti veliku podršku režimu“.

„Stav Narodne stranke je nepromenjen i mi ćemo ostati dosledni i nećemo menjati odluku donetu 19. avgusta 2019. godine. Ne vidim nijedan razlog da se neko u Savezu predomisli i promeni odluku o izlasku na izbore. Sporazumom sa narodom smo se obavezali da ne idemo na izbore ako nema uslova, a uslovi su sada još gori“, rekao je Aleksić televiziji N1.

On je, povodom predloga predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da opozicija izađe na izbore na „listi za bojkot“, rekao da „nije primenjiv metod i vuk sit i ovce na broju predlog“.

„Opozicija može da pokaže jedinstvo i doslednost ako čvrsto ostane pri odluci da svi bojkotuju sistem koji razara budućnost Srbije i naše dece, a sve druge kombinatorike su tehnički neizvodljive i neodgovorne. Opozicija mora da shvati da se poverenje građana teško stiče i da je potrebno da pokaže kako je spremna i na žrtvu“, naveo je Aleksić.

Aleksić je podsetio na zahtev opozicije da fer izborni uslovi moraju da važe bar devet meseci pre izlaska građana na birališta, a da bi izlazak na izbore najavljene za 21. jun samo pomogao režimu i dao mu legitimitet.

„O kakvim izbornim uslovima da govorimo ako vlast ne ume prebroji punoletne građane ili neće da kaže koliko ih ima? Na biračkom spisku je 6,7 miliona punoletnih građana, a za pomoć od 100 evra na spisku je 5,5 miliona punoletnih“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da se vlastima žuri da što pre održe izbore, makar i u uslovima epidemije koja nije prošla, i da im je vlast važnija od zdravlja i života građana, i istakao da je „sramno proglašenje pobede nad virusom i da nema razloga za slavlje dok su zastave na pola koplja“.

„Vlast se boji velikog nezadovoljstva građana koje će izbiti na jesen, jer će uslediti velika ekonomska kriza, a narod će osetiti loše odluke vlasti. Vlast laže da je Srbija bolja od Amerike i Nemačke, a čeka nas katastrofa i građani će shvatiti da su brutalno prevareni“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari