Aleksić: Otkazi za neistomišljenike u Vučićevoj Srbiji 1Miroslav Aleksić Foto: NPS

Pritisci, zastrašivanja, otkazi i neosnovana hapšenja neistomišljenika odgovor su režima na prvi nagoveštaj ujedinjenja opozicije i jasan znak da je cela zemlja danas žrtva autokratske vlasti čija piramida moći počinje da se urušava, kaže prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

U saopštenju Aleksić navodi da , u nedostatku realnih rezultata i prekršenih obećanja o boljem životu, Vučićev režim primenjuje oprobani recept iz devedesetih, kada su strah i pritisci na članove opozicionih stranaka i odbornike u gradovima širom Srbije bili glavni mehanizam u očuvanju vlasti. Nedopustivo je, kako kaže da cela Srbija bude poslovnica jedne stranke i zemlja ucenjenih radnika, u kojoj se kažnjavaju svi koji dugačije misle od aktuelne vlasti i koji pokažu građansku hrabrost.

„Dokaz tome je Goran Petrović, odbornik Narodne stranke iz Trstenika, koji je nakon odbijanja da postane odbornik vladajuće većine danas, posle deset godina rada, i nesumnjivih radnih rezultata dobio otkaz u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta. Da je stranački dres jedini kriterijum za zapošljavanje uverila se i Sonja Arsić, magistar ekonomskih nauka iz Bujanovca, koja nije dobila posao predavača na fakultetu samo zato što je član Glavnog odbora Narodne stranke. Zbog partijske (ne)pripadnosti, sankcionisani su i članovi Narodne stranke, Jovas i Nataša Ademi, koji su uprkos fakultetskom obrazovanju i dugogodišnjem radnom iskustvu, degradirani i raspoređeni na najniža radna mesta u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Senti. I to je istina o Vučićevoj Srbiji, naveo je Aleksić.

Takođe navodi da su ucenama i pritiscima na radnom mestu izložene i pristalice drugih opozicionih stranaka, pa Narodna stranka oštro osuđuje svaki vid represije i odmazde režima prema građanima Srbije koji drugačije misle.

Narodna stranka se zalaže za vrednovanje znanja i profesionalizma i oštro se protivi partizaciji države i svakom vidu političkih pritisaka prilikom zapošljavanja, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari