Aleksić: Poligrafski ispitati Vučića, Brnabić i Vulina 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Navodi o kriminalnim vezama predsednika države Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra policije Aleksandra Vulina su posao za istražne organe ali čisto sumnjam da će se oni baviti time s obzirom da je Belivuk bio samo deo organizovane kriminalne grupe koja upravlja Srbijom i čiji šef je Aleksandar Vučić“, ističe za portal Danasa Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

Ističući da je navod iz iskaza Belivuka, koji je objavio portal Krik – da su članovi njegove grupe Vučića zvali „šefe“, Aleksić kaže da je to dokaz da na vrhu kriminalne piramide stoji predsednik države.

Ovaj Belivukov iskaz je, po oceni Aleksića, siguran razlog zašto je u prethodnim danima na Pinku i u režimskim tabloidima, kako on kaže, vršena propaganda protiv Belivuka, prikazivani leševi i odsečene noge.

„Naravno da su oni znali šta je Belivuk izjavio i hteli su da preduprede to medijskom propagandom. Ono što zabrinjava jeste povezanost velikog broja političara iz režima sa klanom Belivuka. Do sada je to bilo na nivou pretpostavki, a sada smo iz njegovog iskaza dobili potvrdu da je u to umešan i Darko Glišić, Aleksandar Vulin i Ana Brnabić. U svakoj normalnoj zemlji gde funkcionišu institucije i gde postoji tužilaštvo, pomenuti političari bi već bili privedeni na saslušanje“, ističe Aleksić.

On poziva tužilaštvo „da ga demantuje“ odnosno da pozove pomenute političare iz vrha vlasti da daju iskaz, bez obzira što se radi o navodima jednog navijača i čoveka koji je bio deo kriminalnih grupacija.

„Setimo se kako su ispitivali na poligrafu generala Milovića, šefa UKP, zato što ga je Darko Šarić pomenuo u svom iskazu. Da li će i sada poligrafski biti ispitani Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, Ana Brnabić, Darko Glišić i svi ostali u lancu?“, upitao je Aleksić.

On se osvrnuo i na navode iz iskaza Belivuka da je“izvesni Aleksandar Vidojević, zvanog Aca Rošavi bio veza sa predsednikom Vučićem“, podsećajući da su u javnosti i ranije bile prisutne fotografije na kojima je Vidojević uslikan sa sinom predsednika Srbije Danilom Vučićem.

„Zašto bi se sin predsednika slikao sa kriminalcima“, upitao je Aleksić.

Srpska napredna stranka i njen predsednik sada vrše propagandu sa ciljem eliminacije jednog dela tog klana koji je pokušao da se otrgne kontroli, smatra potpredsednik Narodne stranke.

„Onog momenta kada je Belivuk možda hteo da se otrgne kontroli, oni su krenuli da ga eliminišu. Ceo slučaj, cela medijska propaganda, je upravo u cilju eliminacije jednog dela tog mafijaškog klana koji upravlja Srbijom“, istakao je on.

Aleksić dodaje i da bi se posle ovakvih optužbi svaki odgovoran političar „povukao“ ali da od strane ove vlasti očekuje samo nastavak propagande, kao i da će pokušati da prebace krivicu na opoziciju.

„Očekujem da će reći da su opozicija i Belivuk na istom zadatku jer je to spin koji već koriste, što je notorna laž. Belivuk je rekao da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine. Na to oni iz vlasti treba da odgovore. Ovo je njihov unutrašnji obračun. Ali verujem da će još jednom pokušati da zalude građane, prave budale od naroda Srbije, ponižavaju nas i vređaju dostojanstvo“, naveo je Aleksić.

On kaže i da lično može da posvedoči da je Belivuk bio u službi režima jer je video njega i njegove ljude na protestima u julu prošle godine, kada su građani prebijani od strane policije i kriminalnih grupacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari