Aleksić šokiran onim što je izgovorio Jovanović o Vuku Jeremiću 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

„Potpuno sam šokiran onim što sam čuo da je izgovorio moj bivši kolega Nikola Jovanović o Vuku Jeremiću“, kaže za Danas Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

Kako ističe naš sagovornik: „Neverovatno da je on devet godina bio uz Vuka i radio za njega, a da je o njemu imao ovakvo mišljenje kao što je u radikalskom maniru izgovorio na snimku.“

– Vređanje kolega zbog prezimena i predaka je skandalozno, ali to najviše govori o njemu samom, žao mi je zbog toga, ali sa takvim ljudima se u budućnosti ne može sarađivati i rušiti režim, poručuje Aleksić.

Predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu poslali smo pitanje da li je tačno ono što Nikola Jovanović govori na audio-snimku, da je sa njim razgovarao o prelasku u SSP, te da će on biti novi predsednik beogradskog odbora, a potom i potpredsednik SSP-a.

Đilasa smo pitali i da li je sa Jovanovićem razgovarao o prelasku tri kompletna gradska odbora Narodne stranke u SSP. Do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovor.

Podsetimo, doskorašnji predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde bio je odlazeći predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Međutim, početkom juna meseca, Stranka slobode i pravde saopštila je da raspušta Opštinski odbor SSP na Starom gradu, a Predsedništvo SSP je donelo odluku da smeni Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije stranke, jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten.

Konkretnije, u saopštenju SSP je stajalo da je Opštinski odbor raspušten jer su pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste „Čuvamo Stari grad – Ujedinjena opozicija“.

Bastać je tada za naš list izjavio da ne zna tačne razloge zbog čega je raspušten opštinski odbor SSP na Starom gradu, a još manje zbog čega je sam smenjen. Za poverenika SSP za Beograd tada je postavljen zamenik predsednika Borko Stefanović.

Doskorašnji potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović o prisluškivanom razgovoru koji je dospeo u javnost

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari