Aleksić: Stefanović i tužilaštvo da odgovore da li su uhapšeni policajci zbog marihuane u Jovanjici 1Miroslav Aleksić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić pozvao je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal da objavi da li su zbog uzgajanja marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ kod Stare Pazove uhapšeni i policajci i vlasnik tog dobra Predrag Koluvija, blizak Srpskoj naprednoj stranci.

„Tužilaštvo i policija danima javnosti daju informacije ’na kašičicu’, i to tek pošto sam u Skupštini Srbije javno postavio pitanja o zapleni marihuane. Pozivam i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, koji upadljivo ćuti o ’Jovanjici’, da iznese sve detalje ovog slučaja i da saopšti da li su naoružani policajci u civilu čuvali zasad marihuane i da li su i oni među uhapšenima“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je dodao da tužilaštvo u svom jučerašnjem šturom saopštenju nije navelo ni koliko je marihuane zaplenjeno, i upitao da li je tačno da je pronađeno 37.000 stabljika te biljke.

„Da li se potpune informacije kriju jer su na ’Jovanjici’ česti gosti bili ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, kao i drugi naprednjački čelnici“, upitao je Aleksić.

Aleksić je istakao da Stefanović mora da hitno da bude smenjen.

„Posle nesumnjivih dokaza koje je izneo uzbunjivač iz ’Krušika’ Aleksandar Obradović da je Stefanović sa svojim ocem Brankom Stefanovićem umešan u trgovinu oružjem, sada postoje ozbiljne sumnje da su policajci umešani u proizvodnju marihuane. Stefanovićev ostanak na funkciji ministra policije je neodrživ i on mora da ode“, naveo je Aleksić.

„Mora biti ispitana i odgovornost ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, čije je ministarstvo dalo dozvolu za uzgoj industrijske konoplje i državne subvencije ’Jovanjici’, gde je posađena i uzgajana marihuana. Novac građana Srbije iskorišćen je za gajenje marihuane i Nedimović mora zbog toga da odgovara“, dodao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari