Alimpiću uručena nagrada OEBS-a "Ličnost godine" 1Foto: Ministarstvo pravde

Upravniku Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici Aleksandru Alimpiću uručena je nagrada misije OEBS-a u Srbiji – „Ličnost godine“ za 2018. godinu, kojom se odaje priznanje pojedincima čiji rad odražava posvećenost ciljevima za koje se OEBS zalaže., saopštilo je MInistasrtvo pravde.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio rekao je prilikom uručenja nagrade da je upravnik KPZ u Sremskoj Mitrovici pokazao izuzetnu otvorenost prema inovativnim pristupima rehabilitaciji osuđenih lica i njihovoj reintegraciji u društvo, što doprinosi smanjenju rizika od povrata, navodi se u saopštenju.

Zavod u Sremskoj Mitrovici već godinu dana sprovodi projekat u okviru kojeg osuđena lica rade u prihvatilištu za pse i pripremaju ih za udomljavanje, čime stiču i profesionalne veštine i pomažu da se otkloni problem pasa lutalica u Sremskoj Mitrovici.

Kako se navodi, reč je o najuspešnijem programu resocijalizacije i rehabilitacije osuđenih lica u zapadnoj penološkoj praksi, pre svega u američkim zatvorima sa najstrožim režimom i najdužim kaznama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari