Ambasador Turske: Borimo se protiv terorizma u Siriji 1Foto: Twitter @TanjuBilgic

Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgič izjavio je danas da akcija turske vojske u Siriji nije uperena protiv kurdskog stanovništva, već protiv terorista i da je jedan od njenih ciljeva zaustavljanje talasa izbeglica prema Balkanu i jačanje stabilnosti Sirije.

Turska je postigla dogovor sa Vašingtonom i Moskvom, što ukazuje na rešenost Ankare da se reši problem izbeglica i terorizma na turskoj granici. Mi podržavamo teritorijalni integritet Sirije, rekao je Bilgič.

On je izjavio da je Turska deo NATO i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, ali da je to ne sprečava da sarađuje sa Moskvom. Ta saradnja doprinosi rešavanju problema, ocenio je Bilgič.

On je izjavio da je Turska odlučna u nameri da spreči terorističku pretnju iz Sirije. Želimo da se 3,6 miliona izbeglica, koliko ih je u Turskoj, vrate kućama.

Naš cilj je da Sirija bude bezbedna zemlja, rekao je Bilgič. Istakao je i da neke članice Evopske unije podržavaju tursku vojnu akciju u Siriji. Očekujemo da će EU podržati borbu protiv terorizma.

U EU postoje dvostruki standardi. Brisel bi trebalo da shvati našu borbu. To nije borba protiv naroda, već protiv terorista, izjavio je Bilgič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari