Ambasadorka Čen čestitala ministru Selakoviću stupanje na dužnost šefa diplomatije 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izrazili su danas zadovoljstvo ukupnim odnosima dve zemlje i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, konstatovano je da su Srbija i Kina, uprkos pandemiji kovida-19, dodatno unapredile saradnju i očuvale kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

U razgovoru je, kako se dodaje, ponovljena uzajamna podrška u pitanjima od nacionalnog interesa za dve strane.

Dogovoreno je dalje intenziviranje saradnje u okviru inicijative „Pojas i put“, kao i mehanizma saradnje 17+1 koja ukljulčuje zemlje centralne Evrope i Kinu kojima Srbija, kako se navodi, pridaje veliki značaj.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje intenziviranje.

Ambasadorka Čen je u svoje i u ime kineskog ministra spoljnih poslova Vang Jia čestitala ministru Selakoviću stupanje na dužnost šefa diplomatije, i izrazila uverenje da će nastaviti da pruža izuzetan doprinos daljem unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Kine.

Selaković je podsetio na otvoreni poziv za posetu kineskog ministra inostranih poslova Srbiji, čestitao Kini na uspešnoj borbi protiv kovida-19 i ponovio zahvalnost na pomoći kineske vlade, kineskih provincija i kompanija, a posebno na ogromnoj pomoći kineskog naroda Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari