Ambasadorka Srbije u makedonskom Ministarstvu spoljnih poslova 1Foto: mfa.gov.rs (arhiva)

Ambasadorka Srbije u Skoplju Dušanka Divjak-Tomić bila je danas na razgovoru u Ministarstvu spoljnih poslova gde je pozvana da objasni prisustvo savetnika u ambasadi i pripadnika BIA Gorana Živaljevića u parlamentu Makedonije kada su upali i demonstranti.

Ona se na razgovoru zadržala nešto duže od sat vremena. Divjak-Tomić je prošla pored novinarskih ekipa ali nije želela da daje izjave za medije već je samo kratko prokomentarisala: „Sve je rečeno“.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije juče je pozvalo ambasadorku na razgovor i najavilo da će u zavisnosti od sadržine razgovora sa njom, postupiti u saglasnosti sa Bečkom konvencijom.

Goran Živaljević, oficir BIA i savetnik u ambasadi Srbije u Skoplju, bio je 27. aprila u Sobranju tokom upada nasilnih demonstranata.

Srpski diplomata je potvrdio tu informaciju, ali je rekao da je bio po službenoj dužnosti, da vidi da li u incidentu učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

Prema Televiziji Telma, Živaljević je u makedonski parlament ušao s grupom demonstranata oko 20 časaova, zadržao se dvadesetak minuta i slikao se u plenarnoj sali gde su tada bili poslanici VMRO DPMNE i deo demonstranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari