Američki ambasador poručio da je danas odličan dan za Srbiju i za Kosovo 1Entoni Godfri Foto: Beta/ Milan Obradović

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri poručio je preko Tvitera da je „danas odličan dan za Srbiju i za Kosovo” i da pozdravlja napore lidera Srbije i Kosova „u potrazi za mirom, pomirenjem i ekonomskom normalizacijom”.

F„Ekonomska normalizacija znači posao za mlade, nove investicije, stabilnu i jaku ekonomiju. Ljudi na Kosovu i u Srbiji zaslužuju bolji životni standard”, napisao je Godfri na svom Tviter nalogu.

On je uz svoju poruku priložio raspored današnjeg sastanka u Beloj kući gde će predsednik SAD Donald Tramp prisustvovati ceremoniji potpisivanja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahohom Hotijem i kasnije učestvovati na trilateralnom sastanku.

U saopštenju Bele kuće, koje je objavljeno kasno sinoć po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati.

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari