Ana Brnabić predsednica Radnog tela za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha u Srbiji 1Foto: FoNet/ Vlada Slobodan Miljevic

Premijerka Ana Brnabić imenovana je danas za predsednicu Radne grupe za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha u Srbiji koja je danas formirana na sednici Vlade sa ciljem da prati, analizira i razmatra najvažnija pitanja u oblasti zaštite vazduha od zagađenja.

Radnu grupu čini 27 članova, a između ostalog, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar energetike Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, direktor policije Vladimir Rebić, direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd Dušanka Matijević, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i predstavnici drugih relevanih institucija, navodi se u saopštenju Vlade.

Radna grupa imaće zadatak da daje analize stanja i predloge mera za sistemsko rešavanje uočenih problema i usklađivanje stavova nadležnih državnih organa i drugih organizacija i institucija koje se bave pitanjem zaštite vazduha od zagađenja.

Takođe će koordinirati radom svih državnih i drugih nadležnih organa i institucija i predlagati i analizirati efekte mera koje nadležna tela sprovode u cilju zaštite i unapređenja kvaliteta vazduha.

Vlada je na sednici utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju Кonvencije o međunarodnom ostvarivanju izdržavanja dece i drugih članova porodice čijom će se primenom obezbediti standardizovan i moderniji sistem saradnje između država u toj oblasti, jedinstven centralni organ koji prima i šalje zahteve, precizni i razumni rokovi za obaveštavanje o statusu zahteva, navodi se u saopštenju.

Na sednici je doneta Odluka o obrazovanju Republičke komisije za kapitalne investicije, koja će se baviti usvajanjem konačne liste prioritetnih i spremnih kapitalnih projekata, kao i njihovim rangiranjem na osnovu strateške relevantnosti, stepena pripremljenosti i procene izvodljivosti.

Članovi vlade doneli su Odluku o utvrđivanju Terazija za prostorno kulturno-istorijsku celinu, kao i proglašavanju zgrade Službe društvenog knjigovodstva Jugoslavije za spomenik kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari