Ana Brnabić u Predsedništvu SNS-a 1Foto:Fone/ Ognjen Stevanović

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić saopštio je danas da je doneta odluka na Glavnom odboru stranke da premijerka Ana Brnabić postane članica Predsedništva SNS-a.

Srpska napredna stranka (SNS) će od juna 2020. godine imati potpuno novo rukovodstvo, najavio je on i dodao da je aklamacijiom svih članova Glavnog odbora Ana Brnabić postala članica SNS.

Vučić je najavio da će Skupština SNS biti na Vidovdan gde će biti novo rukovodstvo, koje će, kako je rekao, on predložiti.

„Rukovodstvo, koje će biti u stanju da se bori sa nadolazećim izazovima i mnogo teških stvari koje će biti pred Srbijom. Na svim izbornim listama SNS biće mladi ljudi“, rekao je Vučić i dodao da je namera je „da se zamene oni koji su se malo umorili i oni koji su nameravali da budu veliki šefovi“.

Vučić je rekao  da se neće kandovati za funkciju na predsednika SNS na Skupštini ove stranke. Posle sednice Glavnog odbora SNS, on je izjavio da je bilo velikih pritisaka, ali je odlučio „da sastavi svoj tim jer ne želi da postane tajkunska već stranka naroda“.

On je rekao da je na sednici GO SNS govorio „o sebi i svojim greškama“ i napomehuo „da je predsednik SNS bar još do juna“. Govoreći o izborima, on je rekao da će je zadatak SNS pobeda što neće biti lako jer su sve stranke protiv SNS, koja je, po njegovoj oceni !sinonim razvoja, napretka i prosperiteta Srbije“.

„Nikada ne smemo dozvoliti da naša stranka bude poptun nekadašnjih stranaka DOS, Đilasa, Jeremića, Tadića…“, rekao je Vučić.

Nećemo da hapsimo dok ne dođe suviše ozbiljan trenutak

Vučić je nakon zasedanja glavnog odbora te stranke, danas izjavio da „nema sumnje da će sve liste koje će učestvovati na izborima biti protiv SNS“, kao i da će na izborima SNS „ambiciozno i realno izaći pred ljude sa konkretnim planovima“.

Vučić je rekao da je „zadatak SNS pobeda ali da će biti mnogo teško da se ostvari“.

„I jedne sekunde ako imaju poslanika više napraviće neku tehnicku vladu, biće šest meseci protiv nas ne bi li uspeli da slome SNS za koji mislim da je simbol napretka i prosperiteta Srbije“.

On je rekao da je „u vreme njega kao izdajnika, kako ga naziva opozicija, 17 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti Kosova“.

Vučić je naveo da je „teško pobediti argumente“ i da je odgovor vladajuće stranke na napade opozicije predstavljanje plana „Srbija 2020-2025“.

„Cilj je da gajimo demokratiju, da se ne ponovi Ranko Panić. Nećemo da hapsimo dok ne dođe suviše težak i ozbiljan trenutak“, rekao je Vučić.

On je, komentarišući blokadu zgrade RTS-a do koje je došlo sredinom decembra u znak protesta opozicije zbog načina izveštavanja javnog servisa, rekao „da su tako nešto uradili ispred zgrada BBC ili Francuske državne televizije 10 godina ne bi izašli (iz zatvora)“.

„Odgovor na to je – jesu li bile veće plate u vaše vreme ili danas? Penzije? Je li bio više puteva u vaše vreme ili danas“, rekao je Vučić.

Fašistički nastup Boška Obradovića

Vučić je nakon zasedanja glavnog odbora te stranke danas, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je pojava lidera Dveri Boška Obradovića u Skupštini Srbije, kada je ispisanim transparentom tražio reakciju povodom dešavanja u Crnoj Gori, pokušaj „da naprave incident oni koji bojkotuju rad Skupštine“.

„Imali smo incidente u Banja Luci i u Podgorici gde smo znali šta se i zbog čega dešava. Neko je hteo da se napravi priča da gde god Srbi žive ima incidenata. Tome je poslužio fašistički istup Boška Obradovića. Srećan sam što ih nismo hapsili i što smo dozvolili da pokažu svoje pravo lice“, rekao je Vučić.

On je rekao da „nema nikakve nove informacije o dešavanjima u Crnoj Gori zato što je bio zauzet na zasedanju Glavnog odbora SNS“.

„Želim mir Crnoj Gori, želim mir i opstanak srpskom narodu u Crnoj Gori kao i svim drugim gradjanima Crne Gore. Sve što bi više rekao ili bi pogazio dobre običaje i medjunarodnu praksu ili bi se ponašao nedovoljno zaštitnički prema našem narodu. Nadam se da će biti sačuvan mir i svetinje SPC“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da „ne želi da bude ptica zloslutnica“ ali da se nada da na Kosovu neće slediti crnogorski primer, da donesu zakon kojim će pokušati da predstave da hramovi i crkve Srpske pravoslavne crkve pripadaju albanskom kulturnom nasleđu.

„Pokušaće da kažu da pripadaju kosovskom kulturnom nasleđu, a da to nije srpska narodna baština. Pokušaćemo da se izborimo na racionalan način, mirnim i diplomatskim putevima“, rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari