Anđelković: Obradoviću koalicija sa DJB može biti sumrak 1Foto: Medija centar

S obzirom na to da je počela predizborna kampanja za beogradske izbore, i da mi nismo dogovorili zajedničko delovanje u toj kampanji, molimo vas da našu dosadašnju saradnju u okviru radnog tela za odbranu Kosova i Metohije ne mešate sa predstojećom kampanjom u Beogradu.

U tom smislu smatramo da u predizborne svrhe ne bi trebalo da koristite fotografije i video-materijal sa održanih tribina o Kosovu i Metohiji, na kojima smo zajedno učestvovali, u predizborne svrhe – kaže se u internoj prepisci, upućenoj Pokretu Dveri koje su potpisali Slobodan Samardžić, Dejan Mirović, Marko Jakšić, Dragana Trifković i Slaviša Ristić. Nijedan od potpisnika zahteva juče nije želeo da komentariše za naše novine apel upućen Pokretu Dveri. Rečeno nam je da je to interno pismo i da ko god da nam ga je prosledio postupio je nekorektno. „Nema potrebe da se to dodatno širi jer to Srpska napredna stranka koristi kao argument protiv Dveri“, rečeno nam je nezvanično.

Da podsetimo, dešavanja u ovoj stranci uskovitlala je interna prepiska, koja je dospela do Danasa, pojedinih članova Političkog saveta Dveri, upućena Bošku Obradoviću i u kojoj se izražava nezadovoljstvo zbog saradnje Dveri sa pokretom Dosta je bilo na beogradskim izborima. Ta bura, koja je ličila na pobunu, odložena je za posle izbora i do tada niko neće napuštati Politički savet. U sredu je, kako je saznajemo, održan sastanak u središtu Dveri i dogovoreno je da se vanredna sednica Političkog saveta održi tek posle 4. marta, kako se u kampanji pred beogradske izbore ne bi pojačavali sukobi. Tada će se već znati rezultati, ali i to kako su reagovali birači Dveri na savez sa Radulovićevim DJB .

Dragomir Anđelković, politički analitičar, kaže za Danas da će uskoro Boško Obradović, lider Dveri, morati da pokaže svu svoju umešnost.

„On je na velikom ispitu, da na jednoj strani sačuva kontrolu nad članstvom i odborima, a na drugoj da obezbedi sa DJB prelazak cenzusa. Ako ostane bez članstva, koalicija sa DJB pokazaće se kao njegov sumrak, a ne šansa da nešto uradi“, smatra Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari