Antić: Navijam da Dačić bude premijer 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Lično bih voleo da Ivica Dačić bude novi premijer Srbije, ali naravno tu ima i navijačke doze.

Međutim, to ko će biti novi premijer Srbije biće deo političkog dogovora i političke procene koju će napraviti Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, kaže za Danas Aleksandar Antić, ministar energetike i potpredsednik SPS, odgovarajući na pitanje da li će lider socijalista biti Vučićev naslednik u Vladi Srbije.

* Ima li istine u medijskim tvrdnjama da su se Vučić i Dačić ipak razišli po pitanju premijerske fotelje i da je Dačić izvisio za to mesto?

– To su samo medijske spekulacije. Kada bismo komentarisali svakog dana to što pojedini mediji pišu, naprosto ne bismo radili ništa drugo. Istina je da Vučić i Dačić imaju jednu zajedničku viziju moderne Srbije i jedan izuzetno kvalitetan politički, prijateljski i partnerski odnos, tako da tu nema prostora za takve medijske spekulacije. Uvek smo spremni da prihvatimo onaj deo odgovornosti koji definišemo sa našim koalicionim partnerima, a da li će SPS pripasti to mesto premijera, zavisi od dogovora Vučića i Dačića.

* Da li je tačno da će socijalistima pripasti bar još jedno mesto u novoj Vladi?

– Socijalisti se ne bave političkom trgovinom. Naprosto imamo jedan zajednički projekat koji realizujemo sa SNS i spremni smo da preuzmemo deo odgovornosti za to. To smo radili u prethodnom periodu, mislim, vrlo uspešno i nismo se sakrivali iza bilo koga. Tako da smo i sada spremni da preuzmemo odgovornost, ali to nije politička trgovina, to nije politička kalkulacija, nego jedan partnerski, strateški odnos.

* Očekujete li i da ostanete ministar energetike u toj novoj vladi?

– Redosled poteza je jasan, predsednik je položio zakletvu i sada kreću konsultacije za mandatara, pa tek onda na red dolaze rešenja unutar vlade. U prethodnom periodu smo napravili ozbiljan iskorak, značajno popravili stvari, ali moramo da nastavimo dalje u ovom ritmu tako da nema promene kursa, ali ne sme da bude ni promene ritma.

* Nameravate li sa naprednjacima da izađete i na predstojeće beogradske izbore?

– Rano je govoriti o izborima u Beogradu. Zajedno sa partnerima iz SNS izanaliziraćemo situaciju i nastup na tim izborima. Opredelićemo se za ono rešenje koje će nam doneti veću podršku kod građana. Verujem da ćemo na tim izborima pobediti, a opredelićemo se za onu opciju koja će tu pobedu učiniti efektivnijom i izvesnijom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari