Antić: Nedopustivo da Crnogorski pokret deli lekcije predsedniku Srbije 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar energetike i član rukovodstva Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić ocenio je danas otvoreno pismo organizacije Crnogorski pokret predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao „nedopustivo deljenje lekcija“ šefu srpske države.

„Nedopustivo je da bilo ko, a naročito para-političke organizacije kao što je Crnogorski pokret, dele lekcije predsedniku Republike Srbije o tome šta bi trebalo, a šta ne bi trebalo da radi. Naročito je nedopustivo da se tom prilikom preti nasiljem ukoliko predsednik Srbije ne postupi po lekcijama Crnogorskog pokreta“, navodi se u izjavi Antića medijima.

On je reagovao na navode Crnogorskog pokreta da je na Vučiću „velika odgovornost za dalji razvoj događaja“ u vezi s pitanjem vlasništva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, i da on može izabrati jedan od dva puta: da se to pitanje „rešava civilizovano, pravnim sredstvima, ili da povišenom retorikom, podizanjem emocija dovede do neželjenih posledica“.

„To što predsednik Aleksandar Vučić na najpristojniji i najodmereniji način želi da upozori na posledice koje mogu uslediti ukoliko se stvore okviri koji bi doveli do oduzimanja imovine SPC u Crnoj Gori, nije nikakvo podizanje emocija, već odgovorno upozorenje i pokušaj da se predvide i izbegnu neki loši događaji“, naveo je Aleksandar Antić.

Po njegovim rečima, predsednik Srbije Vučić i Vlada Srbije „ne mešaju se u unutrašnje stvari Crne Gore, niti će to ubuduće raditi“.

„Ono čime ćemo se svakako baviti, a to je i naša obaveza je da i dalje vodimo brigu za naš narod, njegova kulturna i građanska prava, među kojima je i pravo na slobodno ispovedanje vere i negovanje tradicije. Crnogorski pokret i njima slične organizacije i pojedinci jedini su koji dižu političku tenziju onde gde ne sme da je bude, promovišu nacionalističku retoriku i u tom kontekstu i nasilje. To nije pozicija Srbije, njenog predsednika i njene vlade, kao i ogromne većine naših građana i sunarodnika u regionu“, izjavio je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari