Antonijević: Opozicija u medijima samo kad su incidenti 1Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je danas da mediji treba da prenesu šta se desilo u subotu kod Skupštine Srbije ali da u njima mora da bude i otvorena rasprava šta je bio uzrok i kakve su zaista poruke poslate sa protesta.

Pominjući više medija, on je na TV Prva, u rublici „Prelistavanje“, rekao da se opozicione aktivnosti ne vide na naslovnim stranama, „osim ovakvih incidenata“, što sigurno izaziva nezadovoljstvo onih koji pokušavaju da se bave politikom u Srbiji.

Prema njegovim rečima, šta se može očekivati kako će građani reagovati na nastojanje opozicije da im predstavi svoju politiku kada se na naslovnoj strani optužuju njeni lideri da žele da ubiju predsednika Srbije.

On je, misleći na dnevni list Danas, rekao da je samo jedna novina na naslovnoj strani prenela izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da je ideja organizatora subotnjeg protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu bila „kucanje na vrata“ Skupštine Srbije, a „ne bilo kakav upad“.

O tome su objavljene fotografije, ali umesto da se to nađe i kod drugih medija, vidi se „kampanja“, rekao je Antonijević.

„Zašto se ne prenosi sve ono što se dešava u političkom životu, ukoliko se prave greške, i na jedno i drugoj strani. Ljudski je priznati da se tako nešto dešava“, rekao je Antonijević.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković je upitao kako je moguće voditi dijalog sa parlamentarnom partijom kada se njen lider Boško Obradović „zaleće sa jarbolom zastave u vrata Skupštine“.

„Ne znam šta je tražio, da li simbolično da upadne u Parlament i da time navodno započne neku novu epohu u političkoj istoriji Srbije“, rekao je Stanković, tokom gostovanja sa Antonijevićem, kada se govorilo i o mogućnosti dijaloga vlasti i opozicije.

Da li je Obradović, upitao je Stanković, hteo da upadne i „provocira neki viši oblik represije države“.

„To je potpuno nezakonito, a država u nezakonitim okolnostima ima legitimno pravo da zaštiti institucije“, rekao je Stanković, u gostovanju, tokom kojeg su Antonijević i on vodili povremeno oštru polemiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari