Ašimi: Obrijaću ja bradu, ali rešite vi "Palmu" 1

Jedini razlog tog teksta je, u stvari, skretanje pažnje sa podvođenja maloletnica, generalno žena i devojaka u Jagodini od strane Dragana Markovića Palme i namera da se Draganu Đilasu nanese šteta pa makar i toliko nebulozno, da je u društvu islamskih fanatika – poručuje za Danas Armin Ašimi, Goranac iz Kraljeva, koga su tabloidi bliski vlasti proglasili islamskim fanatikom zbog fotografije sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom.

On ističe da nije Musliman od petka i da ne nosi bradu od tog dana i dodaje:

– Imam bradu pet godina, Musliman sam od svog rođenja i nikada nisam imao problem zbog toga u ovom gradu, niti moj otac, majka ili bilo ko. Kraljevo je tolerantan grad, nema mesta mržnji. Ali, to se desilo prosto zato što fokus nije smeo da bude na Draganu Markoviću Palmi, maloletnicama i Mariniki Tepić, koja je došla da da iskaz na te okolnosti u tužilaštvu u Kraljevu – smatra Ašimi.

On kaže da se nije osećao ni malo prijatno kada je ugledao u novinama svoju fotografiju sa liderom SSP i naslove u kojima ga nazivaju islamskim fanatikom, te da je u neku ruku bio uvređen i uplašen. Ašimi dodaje da bi sve drugo mogao nekako da razume, ali da ne shvata zašto bi ga neko nazivao islamskim fanatikom. On navodi da mu je pomenuti naslov poslao prijatelj u poruci na Fejsbuku, te da je bio totalno šokiran kada je ugledao isti.

– Kasnije je to išlo svojim tokom. Naravno, prijatelji i sugrađani su odmah stali meni u podršku. Pre svega saopštenje Stranke slobode i pravde – oni su prvi izdali saopštenje istu noć na tu temu da ja nisam to što piše, da sam građanin Kraljeva koji je rođen ovde, da mi je supruga isto iz Kraljeva, čak hrišćanka, što je interesantno za jednog fanatika – ističe Ašimi.

Prema njegovim rečima, dan posle objavljivanja neistinitih tvrdnji, veliki broj sugrađana, prijatelja i članova porodice stao je u njegovu odbranu, mimo politike i svega ostalog.

– Na sreću, desilo se u Kraljevu, pa je prošlo kako je prošlo. Mislim, nadam se da je prošlo – kaže Ašimi.

Upitan da li je i dalje zabrinut zbog lepljenja etikete ekstremiste, on odgovara da nije preterano uplašen, ali da nije ni potpuno opušten. Neistiniti navodi su se, inače, pojavili na dan kada je Ašimijeva ćerka proslavljala sedmi rođendan.

– Proslava je bila u toku, ja sam bio sa porodicom, sa nekim malim krugom prijatelja kod mene kući, sve se to dešavalo kada je Informer objavio tekst. Nije bilo lako. Deca su mala, ali znate kako, osećaju da se nešto dešava, da tate nema ceo dan u kući. Žena se takođe potresla zbog posla, kako će na ulicu… Ali sreća pa se ovo dešava u Kraljevu i SNS prosto nije uspeo da progura to svoje šta je hteo – naglašava Ašimi.

On ukazuje da ono što se njemu dogodilo, sutra može da se desi bilo kome drugom. Ašimi se ipak nada da više neće dolaziti do ovakvih situacija.

– Dragan Đilas i ja se ne znamo lično. On je prosto predsednik stranke čiji sam ja član i to odskora. Prirodno je bilo, pozdravio se čovek sa svim ljudima koji su bili tu, koji je razlog da mene zaobiđe – pita Ašimi i podseća da je potom uz fotografiju njega i lidera SSP Alo objavio tekst kako njih dvojica sklapaju sumnjive poslove.

Prema njegovim rečima, Đilas je zbog njega imao neprijatnost i problem i uspeli su da se sada priča samo o njegovoj bradi.

– Ljudi, brada je najmanji problem. Obrijaću ja bradu, ali rešite vi „Palmu“ – poručuje Ašimi.

Đilas: Armine, izvini

Nakon što su provladini tabloidi objavili neistinite navode u vezi sa Ašimijem, na Tviteru se oglasio predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

– Armin je Goranac, pekar, čovek čija porodica hrani hlebom Kraljevo već 75 godina. Oženjen Srpkinjom, imaju troje dece. Informer ga je proglasio islamskim fanatikom jer se slikao sa mnom. Armine, izvini – napisao je Đilas na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari