Beograd – Ambasador Grčke u Beogradu Hristos Panagopulos demantovao je juče navode kosovskih medija da će Grčka uskoro priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

Panagopulos je za Danas rekao da politički stav Grčke i njenog Ministarstva spoljnih poslova prema Kosovu ostaje nepromenjen.

– U skladu s poštovanjem principa teritorijalnog integriteta i suvereniteta, Grčka neće priznati nezavisnost Kosova, kao što je preneo kosovski list Koha Ditore – objasnio je Panagopulos, ali i dodao da ne zna šta budućnost donosi.

Pre dva dana u kosovskim medijima se pojavila informacija da je šefica grčke diplomatije Dora Bakojani najavila da će Grčka priznati nezavisnost Kosova. Navodno, ona je u intervjuu za albanski TV kanal Vizion plus rekla da još ne zna tačan datum priznavanja KiM, ali da će to biti uskoro, preneo je Koha Ditore.

Panagopulos je istakao da su kosovski mediji pogrešno interpretirali reči grčke ministarke inostranih poslova. Prema Koha Ditore, Bakojani je rekla da je problem Kosova jedan od najstarijih problema Balkana i „mi ne priznajemo njenu nezavisnost oslanjajući se na princip teritorijalnog integriteta, ali s druge strane, mi znamo da reka ne može promeniti svoj tok“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari