Austrija: Sidro stabilnosti na Balkanu 1FoNet/Božidar Petrović

Premijer Srbije Aleksandar Vučić iskazao je danas zahvalnost Austriji i ministru spoljnih poslova te zemlje Sebastijanu Kurcu na podršci koju pružaju Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade.

Vučić, koji boravi u radnoj poseti Austriji na poziv kancelara te zemlje Kristijana Kerna, istakao je uoči sastanka sa Kurcom, da Srbija puno čini na očuvanju stabilnosti na Balkanu što je veoma važno i poručio da će Srbija nastaviti tim putem.

On je napomenuo da će Srbija nastaviti da radi na pospešivanju ekonomske saradnje sa Austrijom i dodao da je cilj da u zemlju dođe još više austrijskih investitora.

Vučić je, govoreći o migrantskoj krizi, istakao da će Srbija pokušati da se suoči još uspešnije sa migrantskim talasom i dodao da je naša zemlja spremna da uvek sluša austrijske partnere.

Kurc je čestitao Vučiću stupanje na dužnost predsednika Vlade i ocenio da je premijer Srbije sidro stabilnosti na Balkanu.

Austrija je posebno zahvalna što je Vučić sidro stabilnosti na zapadnom Balkanu i što sprovodi reforme u svojoj zemlji koje su dobre ne samo za Srbiju, već i Austriju, koja je sa brojnim firmama prisutna na srpskom tržištu, naveo je Kurc.

On je konstatovao da je Srbija jedan od najvažnijih partnera Austrije na zapadnom Balkanu, da je ekonomski veoma atraktivna i da postoji snažna ljudska i kulturna povezanost dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari