Austrijskom MSP upućena nota zbog grafita OVK na Konzulatu Srbije (FOTO) 1Foto: MSP

Nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit sa oznakom tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču.

O bezbednosti diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u inostranstvu brine zemlja domaćin, a u ovom slučaju Austrija. Nakon incidenta jutros je predata nota austrijskom ministarstvu spoljnih poslova.

„Očekujemo da austrijski nadležni organi u što kraćem vremenskom roku pronađu počinioce ovog dela. Takođe, očekujemo da se pojačaju mere bezbednosti diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u Austriji, kako bi se u budućnosti sprečili slični incidenti. Uostalom, u Beogradu i u Srbiji se vodi računa o svim stranim predstavništvima tako da očekujemo da to važi i za nas u inostranstvu. Što se tiče Albanaca, smatram da ovim pokazaju veliku nervozu i sve veće nezadovoljstvo, jer Srbija očigledno dobro radi svoj posao, posebno na polju spoljno-političkih odnosa, tako da više ne prolaze njihove laži“, izjavio je za Danas državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev, zadužen za bezbednost i kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, koji je hitno otputovao u Beč kako bi se na licu mesta upoznao sa situacijom na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari