Baljak: Ova vlast nudi carevo novo odelo 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Od samog početka, a kako stvari teku i kako su završeni ovi pregovori, ja sam ne samo zagovornik bojkota, nego i prezira prema bilo čemu što kao fikciju i kao igru carevog novog odela nudi ova vlast, izjavio je reditelj Janko Baljak.

Ja sam apsolutno za bojkot, rekao je Baljak i na pitanje ko će biti opozicija vlasti, odgovara da će ekstremna desnica sigurno iskoristiti svoju šansu.

Taj parlament će ići udesno. I to će biti igra gde će se Vučić i njegova interesna grupa, ja SNS ne doživljavam kao partiju, predstaviti kao jedna stabilna stranka centra koja Srbiju vodi ka sigurnosti, nasuprot opasnosti od ekstremističkih grupa koje mu dišu za vrat, objasnio je Baljak.

Na pitanje da li se uopšte definisane teme u izbornom procesu, Baljak navodi da nikakvih tema nema.

Nemamo nikakve teme. Ono što se dešava poslednjih godinu dana jeste samo ta besmislena priča bojkot ili izlazak na izbore.

Niko se ne bavi stvarnim životom, konkretnim problemima građana. A stvarni problemi su svuda – raskopane ulice, niski standard, ovakav jeziv i ponižavajući medijski prostor u kome živimo, ono što ljude tera da odlaze iz ove zemlje, rekao je on.

Teme vlasti jesu kozmetičke, isključivo svedene na marketing, rekao je Baljak i naveo da je to „jedna digitalna Srbija, autoputeva u kojoj nemamo ni železničku, ni autobusku stanicu“.

Kada gledate te vesti kako se predstavljaju, mislite da živite u Japanu, a kada iskoračite iz zgrade i zagazite u beogradsko blato i pokušate da odete od tačke A do tačke B, onda se sudarite sa tom stvarnošću, zaključio je Baljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari