Balša Božović i Goran Ćirić vodiće DS u parlamentu 1Foto: Fonet / Božidar Petrović i Dragan Antonić

Nakon ostavke Bojana Pajtića na mestu šefa poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Srbije, stranku u parlamentu će najverovatnije voditi dvojac – Balša Božović i Goran Ćirić.

Lider DS Dragan Šutanovac još nije odlučio ko će od ove dvojice biti šef, a ko zamenik poslaničke grupe, jer kako tvrdi izvor Danasa, on traži najbolje rešenje za poslaničku grupu od koje očekuje da u narednom periodu bude mnogo agilnija nego do sada.

„Šutanovac će odluku morati da donese što pre jer parlament Srbije već naredne nedelje počinje sa radom, pa je i za očekivati da će neko, nakon ostavke Pajtića, morati da zastupa stavove demokrata“, napominje izvor Danasa.

U narednih mesec dana Demokratska stranka će izabrati i zamenika predsednika stranke, kao i ostale stranačke organe. Zamenika predsednika DS bira Glavni odbor na predlog lidera stranke i to će biti jedan od već izabranih potpredsednika. Izvori Danasa navode da je jedan od ozbiljnijih pretendenata na tu funkciju Jovan Marković, bivši predsednik opštine Užice. Na stranačkoj skupštini koja će biti održana u narednih mesec dana biće izabrani Politički savet, članovi Predsedništva, Glavnog odbora i Izvršnog odbora, kao i generalni sekretar.

Radoslav Milojičić Kena, kako Danas nezvanično saznaje, najverovatnije će biti imenovan za predsednika Izvršnog odbora DS, dok bi Aleksandra Jerkov mogla mesto portparola da zameni funkcijom internacionalnog sekretara. Sva je prilika da će Dragoljub Mićunović zadržati funkciju predsednika Političkog saveta, ali da će doći do smene poslovnog sekretara DS. Umesto Amira Bislimija na to mesto mogao bi da dođe doskorašnji predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov.

Podsetimo, nakon što je u subotu na direktnim izborima Dragan Šutanovac pobedio, dosadašnji predsednik DS Bojan Pajtić podneo je ostavku na funkciju šefa poslaničke grupe u DS.

Popović i Bislimi napustili stranku

Milan Popović, doskorašnji sekretar DS i bivši predsednik opštine Zvezdara, i Amir Bislimi, poslovni direktor te partije, napustili su stranku. Milan Popović je na mestu sekretara stranke bio od juna 2014. godine do pre otpilike mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari