Balša Božović: Neće Boško Obradović nikoga izbacivati iz DS 1Foto: Fonet DS

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da iz te stranke neće biti izbačen niko zbog iznošenja svog mišljena u javnost i zbog učestvovanja na skupštinskim odborima i pored odluke da se bojkotuje rad parlamenta.

Povodom spekulacija medijskih o previranju u DS u vezi bojkota parlamenta i spekulacija o pokretanju postupaka protiv poslanica Gordane Čomić i Nataše Vučković jer su učestvovale na skupštinskim odborima, Božović je za „TV Naša“ rekao da su to „rekla kazala priče“ i da se u DS jasno znaju procedure i da niko ne može biti izbačen iz stranke ili sankcionisan zbog iznošenja svog mišljenja.

„Mislim da su to stvari koje će se rešiti na Glavnom odboru i unutar DS, a očigledno da je došlo do nervoze zbog određenih aktivnosti vezano za odlazak na odbor gde su Gordana Čomić i Nataša Vučković napadale ovu vlast i kritički se odnosili prema namera vlasti kada su u pitanju ustavne promene“, rekao je Božović.

On je zamerio šefu Dveri Bošku Obradoviću zbog izjave da oni poslanici koji krše Sporazum sa narodom da ne treba više da pripadaju strakama koje su taj sporazum potpisale.

„Boško neće biti nikada u stanju da izbacuje bilo koga iz DS i to nije njemu dozvoljeno. Ne znam odakle takva sloboda iako smo u nekom Savezu za Srbiju sarađivali sve ovo vreme. Očigledno je došlo do prenaglašene izjave i ne verujem da je baš tako mislio i da je želeo da kadrira u DS“, rekao je Božović.

Upitan da li njegova izjava sada može da poljulja odnose, Božović je kazao da ne verujem, ali da želi da postoje jasne granice preko kojih se ne prelazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari