Bastać: Branićemo Stari savski most 1Foto: Bojana Bačić

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać upozorio je danas gradske vlasti da odustanu od planova za uklanjanje Starog savskog mosta i poručio im da će „ga braniti“.

U pismu gradskom urbanisti Beograda Marku Stojčiću, Bastać je upitao kada je sprovedena anketa u kojoj su navodno gradjani odlučili da most bude uklonjen i kako je sprovedena.

„(Zamenik gradonačelnika Goran) Vesić je svoj plan da Stari savski most premesti u park Ušće i na njemu otvori kafiće, pokušao da predstavi kao volju građana koji su baš to predložili i izabrali u anketi. Stojčić na to kaže da anketa tek treba da se sprovede. Padne ribanje i Stojčić ‘se seti’ da je anketa ipak sprovedena. I to ‘pre nekoliko godina'“, naveo je Bastać.

Bastać je, takodje, zatražio odgovor na pitanje kakvi su bili rezultati glasanja, koliko je ljudi učestvovalo u anketi i šta su tačno rekli.

„I Stojčiću, ostavite most na miru jer ćemo ga braniti“, poručio je Bastać.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i gradski urbanista Beograda Marko Stojčić kazao je ranije da je „pre nekoliko godina“ bila sprovedena anketa o tome šta uraditi sa starim, „tramvajskim mostom“ u Beogradu.

SNS je saopštila da je Stojčić kazao da je po toj anketi od „pre nekoliko godina“ najviše predloga bilo za to da se most premesti u Park Ušće, i da je potom „veći broj Beogradjana kroz različite inicijative više puta ponovio taj predlog“.

„Organizovaćemo još jednu dodatnu anketu ovih dana na sajtu Grada, kako bismo proverili da li gradjani i dalje žele stari tramvajski most na Ušću“, piše u izjavi Stojčića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari