Bastać: Odbrana tekovina 5. oktobra 1Foto: Miroslav Dragojević

Ako policija pronađe vandale koji su oskrnavili mural Đinđića, ostaje pitanje kako smo u Beogradu došli do toga da se uništava zaostavština 5. oktobra i Zorana Đinđića, rekao je osnivač Čuvara Starog grada Marko Bastać.

Bastać je ocenio da je to posledica revizije istorije i oživljavanja ideologije za koju smo mislili da smo je pobedili pre 18 godina.

Dokaz da je Đinđićeva zaostavština opet meta novih zločinaca jeste i novo uništavanje murala sa likom Zorana Đinđića na platou pored njegovog matičnog fakulteta – Filozofskog fakulteta, rekao je Bastać.

Ako ostanemo ravnodušni i na ove pojave onda treba da prihvatimo poraz. Ja nisam ravnodušan, uveren sam da i Beograd nije ravnodušan i u koordinaciji sa drugim političkim akterima pokušaću da definišem aktivnosti koje će braniti tekovine Petog oktobra i koji će čuvati zaostavštinu Zorana Đinđića, istakao je on.

„To je naša obaveza ne samo prema njemu, već prema našoj budućnosti”, rekao je Bastać, osnivač Čuvara Starog grada, koji su godišnjicu ubistva Zorana Đinđića obeležili obnavljanjem murala sa njegovom likom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari