Uputiću danas pismo gospodinu Matiji Bećkoviću – saopštio je juče novinarima predsjednik Narodne stranke dr Novak Kilibarda. Pozivam ga, rekao je, da javno, na Televiziji Crne Gore popričamo i o srpstvu i crnogorstvu, i o Crnoj Gori i Srbiji, o Kosovu i Slobodanu Miloševiću, ako hoće i o DEPOS-u kome je pripadao i o Krunskom savjetu čiji je član i o.

Uputiću danas pismo gospodinu Matiji Bećkoviću – saopštio je juče novinarima predsjednik Narodne stranke dr Novak Kilibarda. Pozivam ga, rekao je, da javno, na Televiziji Crne Gore popričamo i o srpstvu i crnogorstvu, i o Crnoj Gori i Srbiji, o Kosovu i Slobodanu Miloševiću, ako hoće i o DEPOS-u kome je pripadao i o Krunskom savjetu čiji je član i o… svemu što on predlaže…
Predlažem mu da razgovaramo na bilo kojoj od televizija u Srbiji i da precizno izložimo „Vi Vašu – podzemnu, a ja svoju – otvorenu politiku“.
A osnovni motiv za obraćanje Bećkoviću je, kaže Kilibarda, u tome što se on upliće u politički kompleks Crne Gore, nanoseći tako ogromnu štetu demokratskim i civilizacijskim tendencijama“. Kilibarda je ustvrdio da se Bećković stavio u službu nacionalističkih formacija, koje po Crnoj Gori siju vjersku, nacionalnu i svaku drugu mržnju i netoleranciju, a prisustvujući njihovim skupovima kao što je bio onaj u Tivtu (skupština otcijepljenog krila Narodne stranke na čijem je čelu Božidar Bojović) i stavljanjem na čelo nekakvog nacionalnog savjeta kojega su te „mrzilačke“ formacije konstituisale. Bećković, po njegovom mišljenju, daje kredibilitet i tim formacijama i takvim retrogradim politikama. Stoga, rekao je Kilibarda, „Bećković po Crnoj Gori sije unitarističku politiku, a u Beogradu na perfektnoj ekavici nudi nacionalističko velikosrpstvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari