Beograd i Priština bez dogovora o telekomunikacijama 1Foto: Kkancelarija za KiM

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o telekomunikacijama u Briselu, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da nismo pristali na nekvu vrstu „telekomunikacionih enklava.

Nismo dozvolili da naša kompanija, naš narod na Kosovu i Metohiji bude stavljen u nekvu vrstu „telekomunikacionih enklava“ u kojima ne bi imali ni pokrivenost koju imaju sada, rekao je Đurić.

On je rekao da sa Beogradom može da se dogovara, ali ne jezikom ucena. Razgovori delegacija Beograda i Prištine o primeni sporazuma o telekomunikacijama počeli su u ponedeljak, a delegacija
Srbije ocenila ih je kao jedne od najtežih, navode mediji u Beogradu.

Đurić je rekao da delegacija Beograda nije pristala na uslove koji podrazumevaju da srpska deca na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici ne bi imala pristup internetu i svim drugim servisima, onako kako bi trebalo da imaju svi ljudi, bilo gde u Srbiji ili gde se koriste mobilna telefonija.

Đurić je rekao da Beograd nije pristao na presedan kada je reč o imovini da se imovina koja se prenosi na novu ćerku kompaniju „Telekoma Srbija“ predstavi kao svojina Telekoma i Pošte Kosova, što je Priština zahtevala.

On je naglasio da je reč o objektima koji su građeni velikim delom posle 2004. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari