Beograd: Razmena optužbi o krivici za loše stanje centralne opštine Stari grad 1Foto:Beta/Emil Vas

 Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, i doskorašnji predsednik centralne beogradske opštine Stari grad, Marko Bastać, razmenili su danas optužbe o krivici za lošu finansijsku situaciju te opštine.

Vesić je izjavio da je finansijska situacija te opštine najteža u Beogradu, i da ona dva meseca pozajamljuje novac za plate svog osoblja, za šta je kriva prethodna, Bastaćeva vlast.

U poslednje četiri godine, rekao je Vesić, 200 miliona dinara, odnosno petina godišnjeg budžeta te opštine „otišla je na račune različitih agencija, umesto da bude potrošena u interesu građana ili za plate zaposlenih“.

Vesić je rekao da mu je drago što je u opštini Stari grad na junskim izborima na vlast došla Srpska napredna stranka, te je najavio saradnju opštinske i gradske uprave, posebno na izgradnji dve javne podzemne garaže, rekonstrukciji Trga Nikole Pašića, pretvaranju Čumićevog sokačeta u „zonu za umetnike“.

Bivši predsednik Opštine Stari grad, Marko Bastać, odgovorio je saopštenjem u kojem je ocenio kao licemerno da Vesić hvali saradnju s novim rukovodstvom te opštine, „kad je jedini razlog što ta saradnja ranije nije postojala Vesić i njegova odluka da ignoriše sve koji su spremni javno da kažu da njegova stranka i on uništavaju Beograd i Srbiju“.

„Stotinu puta sam se obraćao Gradskoj upravi, Skupštini grada, gradonačelniku, sekretarijatima i službama, i nikad niko nije pokazao razumevanje za probleme Starograđana. Isti taj zamenik gradonačelnika je poslednje četiri godine držao Opštinu Stari grad na poslednjem mestu po obimu budžeta i na sve moguce načine se svetio gradjanima Starog grada“, kazao je Bastać u pisanoj izjavi.

Preedvideo je da će, umesto boljitka za građane, „samo da se nastavi razorna pljačka koja se uveliko sprovodi u gradu Beogradu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari