Bez podrške za Musliua 1Foto: Fonet/ Ljiljana Stojanović

Demokratska partija (DP), na čijem je čelu bivši predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, saopštila je da će napustiti Nacionalni savet Albanaca i da više neće pružati podršku Jonuzu Musliu, koji se nalazi na čelu tog saveta.

U saopštenju dostavljenom FoNetu kao razlog za ovakvu odluku navode da je „Jonuz Musliu od izbora za predsednika imao neprincipijelan i asimetričan pristup u radu i svom ponašanju u odnosu na ostale“ .

DP optužuje Musliua da se „rukovodio u postupcima svojim ličnim interesima“.

„Vrhunac takvog ponašanja dogodio se na poslednjoj sednici SO Bujanovac, kada je u svojstvu predsednika Skupštine, bez saglasnosti Nacionalnog saveta Albanaca i pod pritiskom Partije za demokratsko delovanje (PDD) sa kojom je sada u koaliciji, uvrstio u dnevni red predlog odluke o izmenama rešenja o imenovanju predsednika i članova školskih odbora u dve škole, u Velikom Trnovcu i Biljači“, navodi se u saopštenju DP.

U saopštenju se dodaje da je odluku o ovome donelo Predsedništvo Demokratske partije koja u Skupštini opštine Bujanovac ima deset odbornika i nalazi se u opoziciji, a da ta stranka u radu Nacionalnog saveta učestvuje od izbora za ovaj organ 2014. godine.

„Na poslednjim izborima za sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), DP je, sa svoja tri člana u Skupštini ovog tela, stupila u koaliciju sa Demorkatskom partijom Albanaca (DPA) i tako napravili većinu potrebnu da se izglasa Jonuz Musliu na mesto predsednika. Sve to uprkos njegovom poražavajućem rezultatu od samo 400 dobijenih glasova, koje je osvojio samo u svom rodnom selu i to tek u drugom izbornom krugu“, navodi DP.

Ta stranka poziva i dva člana Nacionalnog saveta Albanaca, koji su u medjuvremenu napustili DP, Arbera Pajaziti i Edmonda Isufi, da i oni sami uskrate podršku Jonuzu Misliu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari