"Bez straha" Apatin: Ne želimo slabljenje opozicije 1Foto: Aleksandra Popović

Udruženje građana „Bez straha“ Apatin, kao organizator građanskog protesta „1 od 5 miliona“ u Apatinu, ogradio se u svom saopštenju“ od bilo kakvog pokušaja politizacije ovog protesta i uvlačenja istog u sukob između opozicionih stranaka koji vode ka daljem nejedinstvu opozicije“.

Oni su istakli da im je jedini i osnovni cilj smena režima Srpske napredne stranke na svim nivoima, kao i vraćanje poverenja građana u institucije, te postavljanje sistema koji će odgovarati narodu.

„Nikakvi međusobni sukobi između opozicije nas ne interesuju, ali apelujemo da između njih prestanu međusobni napadi, skupljanje sitnih poena preko novina kao što je „Informer“ te da se iznađe rešenje koje će biti najoptimalnije za ostvarivanje krajnjeg cilja“, poručili su.

Kako su kazali, protive se bilo kakvom povlačenju protesta u Apatinu preko „Informera“ i sličnih režimskih medija, te su poručili da je ovo „građanski protest protiv režima Aleksandra Vučića i ne dozvoljavamo da isti koristite u cilju daljeg slabljenja opozicije, a sve zarad podizanja rejtinga režima koji vas finansira“.

Protest se finansira isključivo i jedino sredstvima organizatora i nijedna politička organizacija ne učustvuje u finansiranju istih. Izveštavanje „Informera“ u bilo kom obliku i kontekstu satkano je on niza laži i ne želimo da u bilo kome kontekstu vi izveštavate sa naših skupova, jer u vašim izveštajima i nema ničeg drugog osim laži i podmetanja, a sve sa ciljem davanja podrške onome, protiv čega se i organizuje ovaj protest i protiv čega se borimo, piše u saopštenju.

„Građanski protest nije tu da učestvuje u razjedinjavanju opozicije, već naprotiv, da preduzme sve što bi bilo u cilju stvaranja one kritične mase i pozitivne energije koja bi imala za cilj rušenje režima. Zato pozivamo opoziciju i sve one koji imaju isti cilj, da ne traže u nama protivnike ili saradnike za ostvarivanje svojih kasnijih ciljeva, već da svi zajedno učinimo sve što je u našoj moći da režim Aleksandra Vučića postane prošlost“, dodali su.

Što se tiče sudbine protesta u Apatinu, kako kažu, oni se nastavljaju sa još većom žestinom.

„I ovim putem pozivamo sve građane, političke stranke i opcije kojima je cilj rušenje režima da se pridruže protestu u petak 15. februara 2019. godine, sa početkom u 18 sati“, poručili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari