Pacoli i Klinton Foto: Twitter/@pacollibehgjet

Klintona je na prištinskom aerodromu „Adem Jašari“ dočekao kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli koji je na fejsbuk profilu postavio nekoliko fotografija dolaska bivšeg američkog predsednika uz poruku „Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu, gospodine predsedniče“.

Kako je ranije saopšteno iz kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija, on će se sastati sa Klintonom oko 15 časova, posle čega je predviđeno obraćanje novinarima a planirano je da se tokom posete Prištini, bivši predsednik SAD sastane i sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem.

U Prištini će večeras biti održan prijem povodom 20 godina od ulaska snaga KFOR na Kosovo, u okviru koga će biti održan i koncert kosovske filharmonije.

Centralna manifestacija povodom godišnjice ulaska NATO snaga biće održana sutra na trgu Skenderbeg u Prištini gde će biti priređen „hod za slobodu“, otkrivena bista bivše američke državne sekretare Medlin Olbrajt na trgu koji nosi njeno ime i održana međunarodna konferencija „20 godina slobode – Jedna vizija održivog mira“.

http://

Povezani tekstovi