Dobri odnosi dve države datiraju još iz vremena bivše Jugoslavije, ali postoji prostor za unapređenje saradnje, kako u bilateralnim odnosima, tako i u međunarodnim organizacijama, saglasili su se sagovornici.

Dačić je zahvalio Tunisu na podršci po pitanjima koja su značajna za Srbiju i izrazio spremnost Srbije da uzvrati podršku.

U razgovoru sa ministrom inostranih poslova Turkmenistana Rašidom Meredovim, Dačić je istakao da između dve države ne postoje otvorena pitanja, da su odnosi prijateljski, ali i da ima prostora za unapređenje saradnje, posebno u oblasti ekonomije, obrazovanja, poljoprivrede i kulture.

Meredov smatra da su bilateralni odnosi dobri i da ih treba produbljivati kroz intenzivnije kontakte i bilateralne posete. Uputio je poziv šefu srpske diplomatije za učešće na Konferenciji o održivom transportu koja će se održati u novembru u Turkmenistanu.

Dačić sastao se sa ministrom inostranih poslova San Marina Paskvale Valentinijem.

Srbija i San Marino imaju tradicionalno dobre odnose koje treba negovati, a Valentini je istakao jda je San Marino zainteresovan za razvoj bilateralnih odnosa u oblasti kulture, turizma i ekonomije.

Dačić je razgovarao, takođe, sa generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Gejtom o mogućnostima unapređenja saradnje.