"Bilo je i mlađih ministara, a ja imam 11 godina iskustva" 1

Ministarka pravde Nela Kuburović, jedno od novih lica u novoj Vladi, kaže da je za nju najvažnije da ministarstvo koje vodi ispuni zacrtano.

Kako je rekla u Kažiprstu, prioriteti su povećanje efikasnosti pravosuđa, borba protiv korupcije, ali i sprovođenja mera iz akcionog plana za poglavlje 23.

Novoj ministarki su u prvi mah mnogi zamerili to što je mlada i, kako se navodilo, nema dovoljno iskustva. Ona odbacuje takve tvrdnje. „Ne bih rekla da nemam dovoljno iskustva. Sa 23 godine sam završila Pravni fakultet i odmah sam počela da radim. Celu karijeru sam provela u pravosudnim organima, a bila sam i u Visokom savetu sudstva, gde su se obavljali veoma važni poslovi. Nakon toga bila sam pomoćnik ministra“, kaže Kuburovićeva.

Kako navodi, iako ima 34 godine, sebe ne smatra „mladim ministrom“.

„Iza sebe imam 11 godina iskustva, a i te 34 godine ne znači da sam mlada, s obzirom na to da smo imali i mlađe ministre i da su i oni bili uspešni u svojim resorima“, kaže ona.
Gošća Kažiprsta je rekla da će njen najveći izazov biti rad na zatvaranju poglavlja 23 u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari