Bilt razgovarao sa Vučićem 1Foto: Stanislav Milojković, FoNet/Zoran Mrđa

Kopredsedavajući panevropske organizacije Evropski savet za spoljne odnose (ECFR), bivši švedski premijer i šef diplomatije, Karl Bilt objavio je na tviteru da je danas u Beogradu razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o izazovima Srbije i regiona.

„Imali smo jednočasovni sastanak sa premijerom Vučićem, uskoro predsednikom, o izazovima Srbije i regiona“, napisao je Bilt. On je u narednoj tviter poruci istakao da u Beogradu imao sastanke jedan za drugim, među kojima i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, što je saopštenjem potvrdilo i Ministarstvo spoljnih poslova.

Prema saopštenju Ministarstva, u delegaciji ECFR, pored Bilta, bili su i predsednik Centra za liberalne strategije Ivan Krastev, britanski diplomata i bivši savetnik Evropske spoljnopolitičke službe Robert Kuper, programski direktor u sofijskoj kancelariji ECFR Vesela Černeva, direktor i osnivač ECFR Mark Leonard i direktor programa za „Širu Evropu“ Frederik Veslau.

Predsednički kandidat grupe građana „Za Srbiju bez straha“ Saša Janković je na svom tviter nalogu objavio da je razgovarao sa Biltom i delegacijom ECFR. Evropski savet za spoljne odnose je „think-tank“ grupa, osnovana 2007. godine, koji ima za cilj da bude forum za razmenu mišljenja i ideja o ključnim pitanjima međunarodnih odnosa iz evropske perspektive. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari