Bivša poslanica DJB prešla kod Vuka Jeremića 1Foto: Medija centar

Svetlana Kozić, poslanica Skupštine AP Vojvodine, donela je odluku da svoje političko delovanje nastavi u Narodnoj stranci Vuka Jeremića.

„Narodna stranka mi pruža priliku da nastavim gde sam stala. Ona mi omogućava da se bavim pokrajinom Vojvodinom, decentralizacijom, ekonomskim uslovima za razvoj poljoprivrede i preduzetništva, o čemu sam i do sada imala najveći broj analiza, predloga politika i obraćanja javnosti“, rekla je Kozić, prenosi Narodna stranka u saopštenju, u kome se podseća da ova stranka ima još jednog poslanika u vojvođanskoj skupštini – Borislava Novakovića.

Svetlana Kozić je u parlament Vojvodine izabrana 2016. na listi Dosta je bilo, bila je šefica odborničke grupe DJB-a, a iz ovog pokreta isključena je u martu ove godine. Ona je tada izjavila da su ona i drugi članovi DJB (poslanici Skupštine Srbije Aleksandar Stevanović, Nenad Božić i Vladimir Đurić) zato što su „međusobno otvoreno počeli da razgovaraju o problemima u rukovodstvu i organizaciji“. DJB je posle izbora 2016. imao devet poslanika u vojvođanskom parlamentu, a sada ih, prema dostupnim informacijama, ima petoro.

Borislav Novaković je izabran na listi Demokratske stranke, koju je napustio u februaru 2017.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari