Boban Stojanović: U toku najveći sukob od osnivanja SNS 1Foto: Goran Vesić/Facebook

Komentarišući buduće pozicioniranje Aleksandra Šapića i degradiranje Nebojše Stefanovića u Srpskoj naprednoj stranci, politikolog Boban Stojanović, navodi za Online Danas da je u toku najveći sukob od osnivanja SNS.

“Naravno da će naprednjaci prihvatiti Šapića, kao što su prihvatili sve bivše DS-ovce, DSS-ovce i tako dalje. Pa prihvatili su i Brnabić, Čomić, Momirovića, zašto ne bi i Šapića, sve dok njihove pozicije nisu ugrožene. Ne pita se tu mnogo ljudi, već slušaju šta se kaže u vrhu ili u samom vrhu, odnosno šta kaže Vučić“, kaže Stojanović.

Prema njegovim rečima degradacija Stefanovića ima drugi zadatak, a to je da se njegov uticaj smanji.

“Vidimo da glasanje po odborima služi između ostalog i zbog toga, da se javno vidi da li neko sme da stane na njegovu stranu. Pa onda dobijemo i da odbor u Rakovici, koji od osnivanja vodi jedan od Stefanovićevih najblizih saradnika Miličković, potpredsednik gradskog odbora i drzavni sekretar u MUP-u dok je Stefanović bio ministar, među prvima izlazi i jednoglasno preporuči smenu Stefanovića”, objašnjava Stojanović.

Pream njegovim rečima to i jeste namenjeno tome da se vidi da li neko sme da bude podrška Stefanoviću, a i da se njemu pošalje poruka i naravno da pokuša da se smeni sa mesta predsednika gradskog odbora u Beogradu pre izbora.

“I neće biti problem da stranka prihvati Šapića, važnije je da li će Stefanović mirno otići i koliko je spreman da se bori za opstanak na ovoj funkciji, ali i funkciji ministra odbrane. Videćemo koliko će trajati ovaj sukob u SNS-u i kako će izgledati lista za Beograd. Stefanović ce vrlo verovatno ostati sam u svemu, ali to ne znači da će Vučić smeti da ga smeni bez obzira na sva ova izjašnjavanja. A ovaj sukob Vučić – Stefanović možda i jeste jedan od najvećih potresa i u SNS-u i ka SNS-u od 2012, zaključuje Stojanović.

Prema saznanjima Danasa, vrh SNS će uskoro fomirati povereništva stranke u većini gradova i opština, o čemu se već izvesno vreme priča među naprednjacima, a nakon što se rasformiraju postojeći odbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari