Bocan-Harčenko na proslavi Dana Rusije: Srbija je za nas najpouzdaniji saveznik 1(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je danas na prijemu povodom Dana Rusije da je Srbija velika prijateljska i bratska država i najpouzdaniji saveznik.

„Srbija je za nas velika prijateljska, bratska država, najpouzdaniji saveznik u koga imamo puno poverenja koje je prvenstveno povezano odnosima naših predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina“, rekao je Bocan-Harčenko na prijemu u Ambasadi Rusije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.Prijemu povodom obeležavanja Dana Rusije u ruskoj ambasadi u Beogradu prisustvovali su danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i druge visoke zvanice.

Na ceremoniji su Vučić i Vulin poželeli Rusiji i ruskom narodu i predsedniku Putinu dalji razvoj i prosperitet, a Vučić je ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku predao čestitku povodom Dana Rusije za predsednika Putina.

Bocan-Harčenko je najavio dalji razvoj izmedju Srbije i Rusije kroz nove zajedničke projekte u infrastrukturi, saobraćaju i energetskim projektima, navodi se u saopštenju.

Ambasador je naglasio da Ruska Federacija podržava Srbiju u poštovanju medjunarodnog prava i zaštite suvereniteta i integriteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari