Boris Tadić: Prilika za opoziciju 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas FoNetu da su vladajuća koalicija i Srpska napredna stranka (SNS) očigledno razjedinjene i ocenio da je ovo prilika za opoziciju da konsoliduje svoje redove i politike i da se objedini.

Imaju vrlo kratko vreme da se dogovore, a ako se ne dogovore onda će krenuti obračun jedni s drugima. To je prilika za opoziciju, jer će biti zabavljani i ratom jednih protiv drugih. Prilika je za opoziciju da konsoliduje svoje redove, politike, da se svi objedinimo, rekao je Tadić komentarišući vest da će se predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovo kandidovati na predsedničkim izborima.

Tadić je rekao da je ovo vrlo važan manevarski trenutak u kome opozicija može da se konsoliduje i da odgovor na ovo što je uradio Nikolić. Bilo bi dobro kada bi dva kandidata za predsednika Republike još jednom sela i razmislila šta činiti u novim okolnostima. Možda bi mogao biti odgovor da opozicija ima jednog kandidata, iako mislim da je mala verovatnoća za tako nešto, rekao je Tadić.

Građani žele objedinjavanje političkih blokova i oko određenih politika, rekao je Tadić i naveo da su on i SDS učinili sve da doрe do dogovora opozicije. On je rekao da SDS nije isticala svog kandidata, da su želeli dogovor.

Sve one primedbe koje su išle opoziciji da je razjedinjena i rascepkana vraćaju se kao bumerang vladajućoj koaliciji. Ne samo da vladajuća koalicija nije objedinjena, već i vladajuća stranka SNS, rekao je Tadić. Prema njegovim rečimaa, videće se šta će se desiti sa Nikolićevom kandidaturom, jer je teško u ovom trenutku predvideti da li Nikolić diže sebi materijalnu cenu, što je moguće, da li je dobio naznaku iz neke strane zemlje, na primer Rusije, da se kandiduje.

Činjenica da to do ovog trenutka nije demantovao svedoči da na neko na neki način stoji iza ovoga, ocenio je Tadić. Inspiracija koja dolazi u trenutku kad on slavi rođendan u državnom objektu, Predsedništvu Srbije, kršeći zakon, uz državne konobare u osvit svojoj kandidaturi, čini ovu političku situaciju tragikomičnom kada su u pitanju vlast i režim, istakao je Tadić.

On je rekao da je režim na staklenim nogama, da ih je u stanju kohezije držala samo vlast i koristi koju su od toga imali. Godinama tvrdim da je ovo kriminalizovana vlast. Ona je ponovo vratila kriminal na srpske ulice. Sve što govore da su radili, ustvari nisu uradili, podižući kroz režimske medije maglu o svojim neverovatnim uspesima. Ovo je sistem koji počiva na laži, na širenju straha i na nasilju, istakao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari