Borko Stefanović: Glas za Jankovića ili za Jeremića nije greška 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

– Levica Srbije Borka Stefanovića prva je prepoznatljiva opoziciona stranka na političkoj sceni koja je pozvala svoje pristalice i građane Srbije da glasaju po savesti između dva opoziciona kandidata – bilo za Sašu Jankovića, bilo za Vuka Jeremića.

Predsedništvo LS jednoglasno je donelo tu odluku, smatramo da građani Srbije ako svoj glas poklone jednom od ta dva kandidata sigurno neće pogrešiti, kaže za Danas Stefanović.

On dodaje da će u slučaju raspisivanja parlamentarnih izbora, Levica Srbije, pozvati sve opozicione stranke da se ujedine na jednoj listi, kao i Jeremića i Jankovića da se dogovore o jednom predsedničkom kandidatu.

– Iako u LS znamo da su šanse za dogovor Jeremića i Jankovića male, u slučaju parlamentarnih izbora, bilo bi dobro da se jedan od njih dvojice povuče u korist drugog, smatra Stefanović.

 Podsetimo, odluku o vanrednim parlamentarnim izborima lider premijer i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je do ponedeljka. Većina upućenih na političkoj sceni međutim, procenjuje da zajedno sa predsedničkim, neće biti raspisani i parlamentarni izbori.

– Koji god izbori da budu raspisani, sve opozicione stranke u Srbiji trebalo bi da se ujedine u pozivu građanima da izađu na glasanje. Moto takve kampanje mogao bi na primer da bude INAT „Isterajmo najzad Aleksandra i Tomislava“, predlaže Stefanović, ističući koliko bi takva kampanja bila važna za opoziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari