Borko Stefanović: Jovanović (DSS) ne želi da vidi realno stanje u Srbiji 1Foto: Beta/Milan Obradović

Povodom izjave Miloša Jovanovića, predsednika Demokratske stranke Srbije, kojom tvrdi da Savez za Srbiju (SZS) ne zna šta je država, te da se ne „iznosi prljav veš pred strance“, Borko Stefanović, član Predsedništva SZS i zamenik predsednika Stranke slobode i pravde je rekao da Jovanović ne želi da vidi realno stanje u Srbiji, kao ni važnost zastupanja drugačije spoljne politike od Aleksandra Vučića.

„Kao što se borimo protiv Vučićevih neistina u Srbiji, moramo se boriti i protiv Vučićevih neistina u svetu. Svi državnici koji dolaze u Srbiju moraju čuti realnu sliku, moraju znati da Srbija po izveštaju Fridom hausa više nije među slobodnim zemljama“, rekao je Stefanović.

On je naglasio da svi dobro znaju da je Vučićeva spoljna politika rasprodaja strancima svih državnih nacionalnih resursa i na taj način kupovina ćutnje stranih zvaničnika o stvarnoj situaciji u Srbiji.

„Da li to znači, prema gospodinu Jovanoviću, da mi treba da ostanemo nemi po ovim pitanjima? Da li to znači da građane Srbije pred strancima treba da predstavlja isključivo Aleksandar Vučić“, upitao je Stefanović.

Stefanović je poručio i da „ćemo se mi za svoju slobodu sami izboriti – bez Vučićevih sinekura i strane pomoći“.

„Međutim, to ne znači da se nećemo za istinu, slobodu i pravdu boriti i kroz diplomatske odnose sa stranim zvaničnicima. Svako ko to smatra izlišnim, pokušava da pokupi jeftine političke poene lažnim patriotizmom“, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari